Jij ook? Kom bij de brandweer!

I  brandweer Eemnes

VRU brandweer Post Eemnes is op zoek naar nieuwe collega’s. Woon en/of werk je in Eemnes en heb je interesse om parttime brandweerman/-vrouw te worden, dan ben je van harte welkom.

Wat doe je bij de brandweer

Werken bij de brandweer: voor sommigen is het een droom, voor anderen een roeping. Werken bij de brandweer brengt actie, afwisseling en uitdaging in je leven. Dag en nacht klaarstaan voor de gemeenschap om hulp te bieden aan mensen en dieren in nood, bijdragen aan de veiligheid van de lokale samenleving, dát is de brandweer. Belangrijk werk dat voor het grootste deel wordt gedaan door gedreven vrijwilligers, naast hun dagelijkse baan. Een parttime job in feite, waarin het naast paraatheid en hulpvaardigheid aankomt op groepsbinding en teamspirit.

Parttime brandweerman of -vrouw

Vrijwilligers vormen de ruggengraat van de incidentbestrijdingstaak van de brandweer. Incidentenbestrijding is een vak apart, dat veel kennis, inzicht en kunde vraagt. Als brandweerfunctionaris word je ingezet voor brandbestrijding, maar ook voor uiteenlopende hulpverleningstaken, zoals het bevrijden van beknelde slachtoffers bij verkeersongevallen, het redden van mensen en dieren uit het water en het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen. Als vrijwilliger ontvang je naast een vaste jaarvergoeding een vergoeding per uur voor het oefenen en de inzetten. Je bent voor al je werkzaamheden voor de brandweer goed verzekerd. Overigens, als je werkt in wisselende dienst of slechts enkele dagen per week overdag beschikbaar bent, dat is geen enkel probleem.

Veiligheidsregio Utrecht

De Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten op het gebied van brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening en (gemeentelijke) crisisbeheersing. Samen met haar partners draagt de VRU op efficiënte en effectieve wijze zorg voor het voorkomen van en bestrijden van branden, calamiteiten en crises in de regio Utrecht. We doen dit onder het motto: ’Uw veiligheid, ons werk’.

Interesse

Mocht je interesse hebben om bij de brandweer actief te worden, neem dan contact op met de postcommandant Jetze Ploeg (j.ploeg@vru.nl/088-8784185). Uiteraard is het mogelijk om enkele oefenavonden bij te wonen zodat je wat meer beeld krijgt van de werkzaamheden van de brandweer.

De vrijwilligers van brandweer Eemnes - Foto: Caspar Huurdeman

De vrijwilligers van brandweer Eemnes – Foto: Caspar Huurdeman