Brandweerspektakel in Eemnes

Elk jaar strijden diverse brandweerploegen uit de provincie Utrecht tegen elkaar, met maar één doel: uitgeroepen worden tot de beste ploeg. Dit jaar vinden de brandweerwedstrijden plaats op zaterdag 11 april in Eemnes. Kom jij kijken?

Vaardigheidstoetsen
De brandweerwedstrijden bestaan uit vaardigheidstoetsen, waarin de vakbekwaamheid van onze collega’s op de proef wordt gesteld. De deelnemende ploegen worden uitgedaagd om hun geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen door het bestrijden van een in scene gezet incident. Klinkt als een dagelijkse klus, maar het wordt de ploegen niet makkelijk gemaakt! De vaardigheidstoetsen bestaan uit verschillende zwaartepunten en zijn door de bedenkers zelf gespeeld, fijngeslepen en nogmaals gecheckt. Alles is in werk gesteld om de collega’s een uitdagende oefening voor te schotelen. Aan het einde van de dag wordt de beste ploeg bekendgemaakt. Een prijs die iedereen graag op zijn naam wil hebben staan!

MG_9801

Wil je komen kijken?
De exacte locaties van de wedstrijden kunnen we helaas nog niet verklappen, want we weten nooit wie er allemaal meeleest! Wel kunnen we je vertellen dat de wedstrijden dit jaar op twee verschillende locaties in Eemnes worden gespeeld. Wil jij de ploegen aanschouwen in hun strijd om de prijs van de beste ploeg? Je bent van harte welkom. We verwijzen je graag naar de brandweerkazerne in Eemnes aan de Noordersingel. Daar zullen vanaf 08:00 uur brandweermensen aanwezig zijn die je vanaf daar graag verwijzen naar de wedstrijdlocaties.

Activiteiten voor jong en oud
Vanaf 13:00 uur tot 16:00 uur zijn er op de brandweerkazerne diverse activiteiten voor jong en oud. We nodigen je graag uit om een kijkje te komen nemen. We proberen op deze dag ook een aantal Eemnessers enthousiast te maken om deel uit te gaan maken van het brandweerkorps van Eemnes. Op dit moment hebben wij namelijk nog plek voor een aantal mannen/vrouwen die in Eemnes wonen/werken!

Alvast wat informatie verkrijgen over de brandweer? Neem dan een kijkje op de FAQ pagina.